Dronten - Rijbewijskeuring Officieel (2024)

Home » Dronten

Rijbewijskeuring in Dronten door officiële keuringsarts

Dronten - Rijbewijskeuring Officieel (1)

De Zuid 2
8251 BH, Dronten

Dronten - Rijbewijskeuring Officieel (2)

Dronten - Rijbewijskeuring Officieel (3)

Dronten - Rijbewijskeuring Officieel (4) Alle artsen werken met ZorgDomein

Dronten - Rijbewijskeuring Officieel (5)

Maak een afspraak

Of bel ons via:

Dronten - Rijbewijskeuring Officieel (7)

Dronten - Rijbewijskeuring Officieel (8)

Dronten - Rijbewijskeuring Officieel (9)

Auto

Open Hof Dronten bevindt zich midden in het centrum van Dronten tegen over het Gemeentehuis. Deze locatie is vervolgens eenvoudig te bereiken via de West of de Zuid. Volg de borden Centrum, zo komt u gemakkelijk op locatie.

Dronten - Rijbewijskeuring Officieel (10)

Parking

Rondom het winkelcentrum bevinden zich diverse parkeergelegenheden waar u gratis kunt parkeren. U kunt uw auto ook naast het gemeentehuis of tegenover de Open Hof zelf parkeren. Er is een laadstation voor elektrische voertuigen.

Rijbewijskeuring in Dronten

Voor uw rijbewijskeuring in Dronten kunt u terecht bij zalencentrum De Open Hof, gelegen aan Zuid 2. Het zalencentrum is onderdeel van de voormalige kerk. Deze keuringslocatie is zowel per auto als met het openbaar vervoer goed te bereiken. Er zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar en ook met de bus is de locatie goed te bereiken. Mocht u met de trein willen komen, dan kunt u uitstappen op station Dronten en vanaf daar verder reizen met de bus of taxi naar locatie Zuid 2. Wilt u verder reizen met de bus, neem dan bus 21 of bus 147 en stap uit bij Dronten centrum.

Rijbewijskeuringen en medische keuringen op één locatie

Onze keuringslocatie biedt een uitgebreide selectie van keuringen aan, waaronder medische keuringen, rijbewijskeuringen voor senioren vanaf 75 jaar en keuringen voor verlengen van een groot rijbewijs. Bekijk hieronder meer informatie over de verschillende keuringen die wij aanbieden:

Medische keuring rijbewijs

● Seniorenkeuring voor rijbewijsverlening (vanaf 75 jaar)

● Rijbewijskeuring voor groot rijbewijs (C/D/E)

Keuringsarts voor rijbewijs: vertrouwd en betrouwbaar in Dronten

Bij Rijbewijskeuringofficieel.nl wordt uw keuring gedaan door gecertificeerde keuringsarts voor het rijbewijs. De keuringarts zorgt ervoor dat u gezondheid en rijvaardigheid goed worden gecontroleerd en dat het keuringsverslag correct wordt ingevuld. Dit is belangrijk als uw rijbewijs wilt aanvragen of als u uw rijbewijs op tijd wilt verlengen.

Bespaar tijd; plan uw rijbewijskeuring in Dronten met gemak

Een afspraak maken voor uw rijbewijskeuring in Dronten is eenvoudig en snel. Alles wat u nodig heeft is een ingevulde gezondheidsverklaring en een verwijzing van uw huisarts of het CBR. U kunt het gewenste tijdstip gemakkelijk reserveren via ons online boekingssysteem of telefonisch uw voorkeur doorgeven. Onze medewerkers zorgen er dan direct voor dat uw keuring wordt ingepland. Het regelen van uw rijbewijs was nog nooit zo makkelijk!

Flexibele locaties voor uw rijbewijskeuring in regio Dronten

Als er op uw gewenste tijd geen keuringsarts beschikbaar is in Dronten of als u op een specifieke datum geen afspraak meer kunt maken, dan hebben we mogelijk nog beschikbaarheid op één van onze andere locaties in de regio. U kunt bijvoorbeeld terecht in plaatsen zoals Lelystad, Almere, Kampen of Zwolle. Bekijk de beschikbare data en tijden voor deze locaties en kies de optie die het beste bij u past.

Vertrouw op onze keuringsarts in Dronten voor een vlotte rijbewijskeuring

Wilt u snel weer zorgeloos en veilig de weg op kunnen? Maak dan nu een afspraak met onze rijbewijskeuringsarts in Dronten!

Dronten - Rijbewijskeuring Officieel (11)

Wie beoordeelt uiteindelijk mijn rijgeschiktheid?

De medisch adviseurs van het CBR oordelen over uw rijgeschiktheid. Dit doen ze aan de hand van de gegevens die zij doorgestuurd krijgen van de keuringsarts en eventuele specialisten.

Dronten - Rijbewijskeuring Officieel (12)

Waar koop ik een Gezondheidsverklaring?

U kunt een gezondheidsverklaring van het CBR op 2 manieren kopen:-Op de website van het CBR.-Bij uw gemeentehuis (bij de meeste gemeentes).

Dronten - Rijbewijskeuring Officieel (13)

Hoe kan ik betalen?

Nadat u een afspraak heeft gemaakt, ontvangt u een mail met daarin de factuur van de keuring. U kunt deze betalen door middel van internetbankieren (Ideal) of overschrijven.

Dronten - Rijbewijskeuring Officieel (14)

Kan ik mijn afspraak nog annuleren?

Mocht u onverhoopt toch niet aanwezig kunnen zijn op de gemaakte keuringsafspraak, dan kunt u tot 48 uur van te voren kosteloos annuleren. Dit kunt u doen door te bellen of een email te sturen.

Dronten - Rijbewijskeuring Officieel (15)

Hoe kan ik mij voorbereiden op de rijbewijskeuring?

Om goed voorbereid bij de rijbewijskeuring te komen, leest u de bevestigingsmail van uw afspraak goed door. Hier staat alle benodigde informatie in. Zorg ervoor dat u de meeneeminstructies goed opvolgt, om aanvullende kosten te voorkomen.

Dronten - Rijbewijskeuring Officieel (16)

Hoe lang van tevoren moet ik starten met de procedure voor de rijbewijsverlenging?

Het is aan te raden om in ieder geval 5 maanden voor het verlopen van uw rijbewijs te starten met de procedure. Door de drukte bij het CBR kan het proces namelijk langer duren.

Dronten - Rijbewijskeuring Officieel (17)

Wat is ZorgDomein?

Zorgdomein is een digitaal platform dat door zorgverleners in het hele land wordt gebruikt. Het zorgt ervoor dat wij uw keuringsverslag snel kunnen opsturen naar het CBR en u ook eerder de beoordeling over uw rijgeschiktheid ontvangt.

Dronten - Rijbewijskeuring Officieel (2024)

FAQs

Hoe kom ik aan een keuringsarts rijbewijs? ›

Bent u verwezen naar een Arts? Dan kunt u op internet zoeken naar een arts bij u in de buurt die rijbewijskeuringen doet. U kunt ook uw huisarts vragen naar welke arts u kunt gaan. Uw huisarts mag de keuring ook zelf doen, maar niet alle huisartsen willen hun eigen patiënten keuren.

Wat moet ik in 2024 betalen voor mijn rijbewijskeuring? ›

Het basistarief voor rijbewijskeuring bestaat uit 15 minuten directe tijd en 15 minuten indirecte tijd. Het basistarief in 2024 bedraagt € 107,60 exclusief 21% BTW / € 130,20 inclusief 21% BTW. De directe tijd betreft de totale duur van de rijbewijskeuring op de keuringsdag.

Wat kost een rijbewijskeuring 75 jaar? ›

De rijbewijskeuring kost € 45,00 (tarief per 1 januari 2024). Leden van een ouderenbond krijgen € 2,50 korting. U kunt deze kosten bij uw bezoek pinnen of een eenmalige machtiging invullen. De kosten van de rijbewijskeuring vallen buiten het basispakket van de zorgverzekering.

Wat heb ik nodig voor een rijbewijskeuring? ›

Neem het volgende mee naar uw afspraak:
  • Uw identiteitsbewijs.
  • Uw ZD-code. Deze staat op uw verwijsbrief. Print de verwijsbrief uit of zorg ervoor dat u de verwijsbrief met ZD-code(s) bij de hand heeft op uw telefoon. Hiermee krijgt de arts of specialist uw keuringsformulieren.

Kan mijn huisarts mij keuren voor mijn rijbewijs? ›

Behandelende artsen behoren volgens de KNMG geen eigen patiënten voor het rijbewijs te keuren. Wel is het zo dat de behandelend arts, na toestemming van de patiënt, feitelijke informatie mag verstrekken aan het CBR in antwoord op gerichte vragen.

Wat kost een keuringsarts? ›

Een standaard medische keuring van 30 minuten kost gemiddeld tussen de €45 en €75. Hiervan is 15 minuten voor de keuring zelf en 15 minuten voor het opstellen van de keuringsuitslag door een specialist.

Hoe lang is een medische keuring voor rijbewijs geldig? ›

Je besluit op de Gezondheidsverklaring is in de meeste gevallen 3 jaar geldig. Je hoeft dan dus geen nieuwe Gezondheidsverklaring in te sturen om herexamen te doen.

Is medische keuring rijbewijs aftrekbaar? ›

Zijn de kosten voor de medische keuring voor rijbewijs C aftrekbaar? Het zou voor veel beroepschauffeurs mooi zijn als de kosten voor de medische keuring voor rijbewijs C aftrekbaar waren. Helaas is dit vaak niet het geval. De normale, periodieke keuringen mag je niet bij de Belastingdienst opgeven als aftrekpost.

Wie betaald medische keuring rijbewijs? ›

Op de website van het CBR vindt u meer informatie over deze procedure bij het CBR. Het CBR brengt hiervoor kosten in rekening. U betaalt als rijbewijsbezitter ook de onderzoeken die nodig zijn bij een medisch specialist.

Hoe lang is je rijbewijs geldig als je 70 jaar bent? ›

Verloopt uw rijbewijs als u tussen de 70 en 74 jaar bent, dan heeft u geen medische keuring nodig om het te verlengen. Uw nieuwe rijbewijs is dan 5 jaar geldig.

Hoe vaak moet je een keuring ondergaan als je na 75 jarige leeftijd een rijbewijs wilt verlengen? ›

Vanaf 75 jaar wordt elke bestuurder gekeurd. Elke vijf jaar moet u opnieuw gekeurd worden.

Wat wordt er gecontroleerd bij medische keuring rijbewijs? ›

Op de Gezondheidsverklaring groot rijbewijs staan vragen over aandoeningen die van invloed kunnen zijn op uw rijvermogen. Bijvoorbeeld of u last heeft (gehad) van epileptische aanvallen, duizeligheid of een verhoogde bloeddruk. U kunt deze vragen zelf beantwoorden en het formulier ondertekenen.

Wat te doen als je 75 wordt? ›

Wanneer u al 75 jaar oud bent of wanneer u in de komende 5 jaar 75 jaar wordt, moet u bij verlenging van uw rijbewijs een medische keuring ondergaan. Senioren vanaf 75 jaar moeten zich elke 5 jaar laten keuren of eerder bij medische aandoeningen (bij een gewijzigde gezondheidstoestand).

Hoe lang duurt rijbewijs verlengen 80 jaar? ›

Het is essentieel om deze vernieuwing tijdig aan te vragen, aangezien u na het verlopen van uw rijbewijs niet langer mag rijden. Hoe lang duurt de keuring rijbewijs 80 jaar: De gemiddelde duur van de standaard rijbewijs keuring 80 jaar, bedraagt vijftien minuten.

Wat is een senioren rijbewijs? ›

Vanaf 75 jaar

Verloopt uw rijbewijs op of na uw 75e verjaardag? Om uw rijbewijs te verlengen, moet u een arts laten beoordelen of u gezond genoeg bent om auto te rijden. Op hogere leeftijd is de kans op lichamelijke problemen groter. En die problemen kunnen invloed hebben op het rijden.

Hoe kom ik aan een Gezondheidsverklaring voor verlenging rijbewijs? ›

Zo werkt het
  1. Vul een Gezondheidsverklaring in.
  2. Koop deze online via Mijn CBR of bij een CBR-locatie. ...
  3. Bij de meeste gemeentes kunt u ook een Gezondheidsverklaring kopen. ...
  4. Stuur de Gezondheidsverklaring naar het CBR.
  5. Het CBR beoordeelt of u medisch geschikt bent of dat er een aanvullende keuring nodig is.

Hoe word je keuringsarts? ›

Om keuringsarts te kunnen worden, dien je alleen de opleiding Geneeskunde te hebben afgerond. Daarnaast moet je ook interesse hebben in bedrijfsgeneeskunde en daar later ook eventueel een vervolgopleiding in willen doen.

Waar kan ik terecht voor een medische keuring? ›

Voor het medisch onderzoek kunt u terecht bij:
  • een erkende arbeidsgeneeskundige dienst(opent in nieuw venster). U kunt bij sommige van die erkende arbeidsgeneeskundige diensten ook terecht voor het oogonderzoek.
  • het medisch centrum van de FOD Volksgezondheid (MEDEX)(opent in nieuw venster).

Hoe lang duurt een medische keuring rijbewijs? ›

Het kan lang duren voordat het CBR beslist, nadat zij uw medische verklaring hebben ontvangen. Soms wel tot twaalf weken of nog langer. U kunt contact opnemen met het CBR om te vragen hoe ver zij zijn met uw aanvraag. Of u bekijkt dit zelf online, bij MijnCBR.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Roderick King

Last Updated:

Views: 6032

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Roderick King

Birthday: 1997-10-09

Address: 3782 Madge Knoll, East Dudley, MA 63913

Phone: +2521695290067

Job: Customer Sales Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Embroidery, Parkour, Kitesurfing, Rock climbing, Sand art, Beekeeping

Introduction: My name is Roderick King, I am a cute, splendid, excited, perfect, gentle, funny, vivacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.